Bankovskaja reforma v Vengrii: problemy ispol'zovanija opyta. - Solov'jeva, S.
Ciele a obsah maďarskej bankovej reformy. Banky ako významný orgán ekonomického riadenia, nezameniteľný nástroj vplyvu štátu na hospodárske správanie na makro a mikroúrovni. Oddelenie riadiacej činnosti Maďarskej národnej banky od komerčnej. Štruktúra vlastníctva v bankovníctve. Nástroje na regulovanie činnosti komerčných bánk.