Jako bájný pták fénix... Nestor čs. bankovnictví. - Kunert, J.
Živnostenská banka sa zaoberala platbami so zahraničím a viedla tuzexové účty. Jej výhodou je, že má pobočku v Londýne. Pre budúcnosť sa orientuje na podnikovú klientelu, malé, stredné, spoločné podniky i zahraničné firmy. Pripravuje sa jej privatizácia a napojenie na zahraničný kapitál. Nevyhnutnosť prekonania priepasti medzi čs. bankovníctvom a svetom.