Ješče raz o bankovskoj strukture. - Timochin, G.S
Reforma bankovej sústavy ZSSR je nedokonalá. Štátna banka ZSSR nemá priamy styk s uskutočňovanými ekonomickými procesmi a špecializované banky nemajú dostatok ekonomickej a právnej samostatnosti. Návrhy na vybudovanie novej bankovej sústavy (jedna štátna banka, veľké špecializované banky s rozvetvenou sieťou oddelení a filiálok, jednotná štruktúra bánk vo všetkých zväzových republikách).