Novyje podchody. - Simanovskij, A.Ju
Organizácia chozrasčotu v špecializovaných bankách ZSSR a jej nedostatky. Možnosti a perspektívy premeny špecializovaných štátnych bánk na akciové banky (vybudovanie úverového trhu, odštátnenie a ďalšia komercializácia bankových zariadení, ich ekonomická a právna samostatnosť). Možnosti založenia nekomerčných bánk so štátnym kapitálom a predpoklady ich fungovania. Problémy organizácie chozrasčotných vzťahov v bankovej sústave v nových podmienkach.