Denežnaja sistema: mechanizm i napravlenija stabilizacii. - Rogova, O.
Príčíny nestabilnosti finančno-peňažného systému. Odstraňovanie administratívno-finančnej závislosti podnikov a zosilňovanie ich peňažnej samostatnosti. Orientácia finančnej politiky štátu na vznik trhovej ekonomiky. Aktivizácia úverovo-peňažnej politiky.