Geld, Kredit und Finanzen in der Wirtschaftsreform. - Gurtz, Johannes
Nevyhovujúca situácia na poli peňažného a finančného sektora NDR. Rastúci prebytok peňazí vo vynútených úsporách obyvateľstva. Obmedzená úloha peňazí ako všeobecného ekvivalentu. Zrušenie postulátu jednotného finančného systému v NDR. Vzťah a objektívne účinky medzi štátnym rozpočtom a rôznymi kategóriami peňazí.