Inflaci dveře dokořán? - Urban, J.
Skúsenosti západných krajín ukazujú, že devalvácia, ktorá má zvýšiť zahraničnú konkurencieschopnosť vedie ku zvýšeniu cien, čo exportnú motiváciu rýchlo odstráni a v konečnom dôsledku zvyšuje infláciu. Naopak stabilný výmenný kurz vykonáva tlak na výrobné náklady a vedie k trvalému zvyšovaniu ekonomickej výkonnosti.