Kak umenšit' količestvo deneg (o suščnosti kreditnych otnošenij i ich meste v chozjajstvennom mechanizme). - Telle, V.
Úverová funkcia peňazí v súčasnej ekonomike. Skúmanie peňažného obratu ako celku, zloženého z bezhotovostného (úverového) a hotovostného (pokladničného) obratu, pričom prvotným pre množstvo peňazí je emisia úverov. Vznik úverových vzťahov vo forme tovarových úverov. Podmienka dodržiavania ekvivalentnosti v úverových vzťahoch.