Po povodu predloženija o vvedenii v beznaličnyj oborot "živych" deneg. - Margolin, N.S
Výklad pojmu živé peniaze. Závislosť živých peňazí od živosti celkového hmotného obratu v krajine. Podstata teórie živých peňazí a jej nedostatky. Bankový úver ako východiskový bod pohybu peňazí. Úloha osobitných peňazí využívaných podnikmi pri nadobúdaní materiálových zdrojov.