Polsko: Ekonomická mozaika 1990. - Heczko, Stanislav
Analýza poľskej peňažnej politiky a antimonopolnej politiky v roku 1990. Vymedzenie zásad peňažnej politiky. Ciele antimonopolného zákona schváleného vo februári 1990. Neúspech reštriktívnej peňažnej, finančnej a menovej politiky a ťažkosti v mikroekonomickej adaptácii štátnych podnikov. Útlm ekonomiky a rastúca nezamestnanosť ako cena za nastoľovanie makroekonomickej rovnováhy.