Vytvoření měnové, hospodářské a sociální unie mezi SRN a NDR. - Kněz, K.
Východiskový stav pre vytvorenie menovej, hospodárskej a sociálnej únie medzi SRN a NDR. Možnosti hospodárskeho spoločenstva. Politické predpoklady prechodu na trhové hospodárstvo. Príčiny a predpoklady menovej únie. Systémové podmienky menovej únie, dôsledky a riziká. Kurzové a monetárne hľadisko (prepočítací koeficient, diferencovaná výmena). Problém úspor. EHS a menová únia.