Osnovnyje napravlenija povyšenija roli kreditnoj sistemy v socialističeskoj ekonomike. - Lavrušin, O.I
Cenová reforma, orientujúca ceny na spoločensky nevyhnutnú výšku nákladov, ako východiskový bod zdokonaľovania úveru. Vlastnosti úveru ako nástroja urýchľovania reprodukčného procesu. Špecifické zákony úveru. Hranice poskytovania a využívania úveru v národnom hospodárstve. Normatívy regulovania činnosti bánk. Vzťah úveru a financií. Nové cesty mobilizácie úverových zdrojov pre potreby reprodukcie.