Osnovy organizacii kreditovanija v novych uslovijach chozjajstvovanija. - Babičeva, Ju.A
Organizácia bankovníctva v ZSSR. Dva modely organizácie úverovania (v podmienkach administratívnych metód riadenia úveru a v podmienkach komerčných princípov fungovania bánk a úverov). Nové metódy krátkodobého a dlhodobého úverovania pri prechode na trhové princípy cenotvorby. Účtovnícky prístup k organizácii úverovania. Kritériá poskytovania úveru. Materiálové zabezpečenie úveru.