Úrokové sazby československých bank a spořitelen. 1.
ŠBČS má v r. 1991 diskontnú sadzbu 10 perc. a prípustnú odchýlku od nej vo výške 14 perc. Tým určila maximálnu úrokovú sadzbu z úverov poskytovaných komerčnými bankami na 24 perc. Ako sa v tomto úrokovom koridore pohybujú hlavné čs. peňažné ústavy: Komerčná banka-Praha, Všeobecná úverová banka-Bratislava, Investičná banka-Praha a Agrobanka-Praha.