Response patterns to external schocks in five East-European countries. - Bekker, Z.
Medzinárodným kvantitatívnym porovnaním sa skúma ako meniace sa vonkajšie vplyvy ovplyvnili vývoj v Bulharsku, Československu, NDR, Maďarsku a Poľsku v 70. a 80. rokoch. Popis použitej metódy. Veľkosť a skladba externých účinkov a odozva v politike týchto krajín na ich riešenie. Časový faktor reakcií a úloha hlavných trhov.