Sovetskaja ekonomika i sovetologija. - Birman, I.
Kritická mienka amerického ekonóma o predstavách sovietológie o sovietskej ekonomike. Príčiny nepravdivosti kritizovaných názorov. Hodnotenie 40 rokov starého Bergsonovho modelu výpočtu úhrnného národného produktu. Sovietsko-americké porovnávanie životnej úrovne a úhrnného národného produktu. Súčasný stav a perspektívy sovietskej ekonomiky.