Teorie o rozvoji a měnící se světová ekonomika - Foltýn, Jaroslav
Cieľom state je poukázať na súvislosť medzi teóriou o rozvoji "tretieho sveta" (development economics) na strane jednej a búrlivým vývojom reálií rozvojových interdependenčných procesov na strane druhej. Rozbor odlišnosti súčasnej teórie o rozvoji od stavu tejto vednej oblasti v 60. a 70. rokoch. Uvedenie hypotézy o vývoji všeobecnej teórie o rozvoji v 90. rokoch.