<The> economics of development: a survey. - Stern, N.
Vplyv politiky na životnú úroveň. Úloha štátnej politiky. Ukazovatele rastu industrializácie a zahraničného obchodu. Rozvoj techniky a zariadení. Daňové a cenové reformy. Porovnanie vzťahu medzi vyspelými a rozvojovými krajinami. Analýza obchodnej politiky. Dosiahnutie platobnej bilancie a výhodného devízového kurzu. Vzťah medzi spotrebou a produktivitou.