Argumenty jsou ekonomické, nikoli morální. Kupónová privatizace. - Klusoň, Václav
Zdôvodnenie kupónovej privatizácie tým, že štátne vlastníctvo patrí občanom. Občania socialistického štátu však nikdy subjektami vlastníckych práv štátneho vlastníctva neboli. Princíp bezúplatnej privatizácie je ťažko udržateľný. Kardinálnym argumentom v prospech kupónovej privatizácie je nedostatok domáceho kapitálu. K vytvoreniu triedy vlastníkov sú potrebné finančné prostriedky.