Betrieb und Marktwirtschaft. - Gertich, W.
Prechod k trhovému hospodárstvu je charakterizovaný odmietnutím centrálneho direktívneho riadenia hospodárstva, demokratickými štruktúrami na základe princípu právneho štátu, prerastaním do spoločného nemeckého štátu s dôsledkami na prispôsobenie sa v právnej oblasti, prechod k hospodárskej reforme.