Eastern Europe: domestic reforms must precede financial assistance.
Vystúpenie V. Klausa na konferencii o reforme vo východnej Európe organizovanej Bretton Woods Committee vo Washingtone. Varuje pred predčasnou masívnou pomocou, ktorá by spomalila priebeh prechodu na trhovú ekonomiku v ČSFR. Ďalší účastníci konferencie rozoberali absorpčnú schopnosť krajín východnej Európy využiť pomoc. Smery pomoci IMF týmto krajinám.