Ja zu einem marktwirtschaftlichen Konzept ohne Zögern!
Polemiky o prechode NDR k trhovému hospodárstvu, úvahy nad dvoma koncepciami: rýchleho a postupného prechodu. Sociálne trhové hospodárstvo v NDR vyžaduje fungujúci konkurenčný mechanizmus. Nové nastolenie vlastníckych vzťahov a štruktúry ekonomickej organizácie. Závislosť cenotvorby od trhových podmienok.