Jak zbohatnout - s vědou za zády. Kupónová privatizace, teorie portfolia a kapitálového trhu. - Bureš, J.
S kupónovou privatizáciou vzniká problém, ako optimálne realizovať investičné kupóny. Problém alokácie bol už v 50. rokoch rozpracovaný ako tzv. teória portfolia, v centre pozornosti ktorej je ako optimálne umiestniť prostriedky, kapitál, s cieľom dosiahnúť maximálny úhrnný výnos z vložených prostriedkov. Náčrt základnej myšlienkovej schémy tejto teórie.