Ob indikativnom (rekomendatel'nom) planirovanii v kapitalističeskich stranach. - Il'ina, R.
Vývoj plánovania v kapitalistických krajinách od r. 1930. Hlavné tendencie v tvorbe národných plánov po II. svetovej vojne - cez rozpočet a rozšírením sféry plánovania. Indikatívne plánovanie vo Francúzsku. Zosilňovanie sociálnej orientovanosti plánov v 70. rokoch. Systém orgánov regulovania a programovania ekonomiky v Japonsku. Programovo-cieľové riadenie a prognózy v USA.