Peníze neznají hranice. Zahraniční kapitál a privatizace. - Klusoň, Václav
Obmedzenosť zdrojov domáceho kapitálu potrebného pre privatizáciu vyžaduje účasť zahraničného kapitálu. Váhavosť pri využívaní zahraničného kapitálu pre privatizáciu spojená s obavou výpredaja národného bohatstva. Vysvetlenie významu zahraničných investícií a podmienok vstupu zahraničného kapitálu do ekonomiky ČSFR. Zahraničné prostriedky vložené do novozakladaných podnikov alebo na nákup účastín rozmnožujú produkčné možnosti krajiny.