Přechod od diktatury ke svobodě: systémové reformy a ekonomické procesy. - Jonáš, Jiří
V polovici apríla 1990 sa v Dubrovníku uskutočnil seminár pod záštitou Sörosovej nadácie. Hlavná pozornosť rokovania bola zameraná na problémy privatizácie, stabilizácie ekonomík, inflácie ako dôsledku liberalizácie cien, zadlženosti a na problémy monopolných trhových štruktúr. Výťah z prednášky M. Bruna (Izrael) a A. Bajta (SFRJ).