SŠA: poisk optimal'nogo režima otraslevogo regulirovanija. - Studencov, V.
Významy pojmu "regulovanie" v západnej literatúre. Príčiny zdôvodňovania regulácie a deregulácie. Stimulovanie konkurencie pod heslom deregulácie v USA v doprave a spojoch. Deregulovanie v úverovo-finančnej sfére USA. Vplyv deregulácie na znižovanie cien a zvyšovanie produktivity práce a perspektívy deregulácie v USA.