Učebnicové znalosti nestačí. Přechod k tržní ekonomice. - Adam, J.
Uvedenie okolností, ktoré treba zohľadňovať pri úvahách o prechode k trhu. Podľa názoru autora sa podniky musia tlačiť k samofinancovaniu pri súčasnej demonopolizácii výroby, zavádzať racionálne ceny, vystavovať ekonomiku tlaku svetového trhu, regulovať mzdy a privatizáciu uskutočňovať postupne.