Čeho se bojí prodavači? - Simonian, Aram
Decentralizovaná materiálno-technická základňa obchodu a služieb tvorená prevažne malými prevádzkovými jednotkami dáva predpoklad k relatívne ľahkému prevodu vlastníctva súkromným podnikateľom. Napriek tomu sa pri tzv. malej privatizácii vyskytujú problémy: štrajky vyvolané obavou zamestnancov z nezamestnanosti, monopol dodávateľov tovaru, riziká z podnikania v menej atraktívnych oblastiach a pod. Cesty uľahčenia privatizácie.