Úloha vlády v tržní ekonomice. - Ogata, S.
Charakteristika úlohy vlády v type zmiešanej ekonomiky a v trhovej ekonomike nachádzajúcej sa v "zrelom" štádiu vývoja. Úlohou vlád v krajinách so "zrelou trhovou ekonomikou" je znížiť rozsah verejného sektora, liberalizovať kontrolu a regulovať vhodnú makroekonomickú politiku. Podmienky realizácie tejto úlohy.