Nužno li peresmatrivat' metodologiju planirovanija? - Bor, M.
Charakteristika všeobecnej teórie plánovania a jej metodológie a kritika niektorých chybných názorov na predmet metodológie. Nesprávnosť redukcie plánovania na direktívne plánovanie. Nové úlohy Gosplanu v prestavbe ekonomiky. Nesprávnosť niektorých stereotypov (plán alebo trh, plánovanie - nástroj realizácie ekonomickej politiky).