Jíst můžeme méně. Výživová politika státu v nových podmínkách. - Šestáková, M.
Zlepšenie zdravotného stavu obyvateľstva vyžaduje presadiť zásady správnej výživy. Výživová politika predmetom 14. tematickej konferencie Spoločnosti pre racionálnu výživu v októbri 1990 v Znojme. Ekonomické a sociálne aspekty potravinovej a výživovej politiky, presadenie alternatívneho poľnohospodárstva, odstránenie monopolu, liberalizácia cien atď.