K některým východiskům moderně koncipované agrární politiky v tržních podmínkách. - Kraus, Josef
Vážne porušenie rovnováhy na svetových trhoch poľnohospodárskymi výrobkami, ktoré bolo zapríčinené zlyhaním nástrojov poľnohospodárskej politiky vo vyspelých krajinách. Stimulácia dopytu a antiimportné opatrenia. Nutnosť prerozdeľovať celospoločenské zdroje v prospech poľnohospodárstva.