Diskussija o socialističeskoj rynočnoj ekonomike.
Proces transformácie socialistických systémov do ekonomických modelov trhového typu. Prehľad hlavných modelov trhového typu. Historická a logická protirečivosť pojmu socialistické trhové hospodárstvo.