Otnošenija naselenija k perspektive perechoda k rynku.
Rôzny stupeň informovanosti jednotlivých skupín obyvateľstva o prechode ekonomiky štátu k trhu. Podiel prívržencov tohto kroku a počet zástancov evolučného a radikálneho prechodu. Verejná mienka o perspektívach rozvoja spoločnosti na trhovom základe. Kríza dôvery k vláde (plne dôveruje iba 14 perc. respodentov).