Problemy perechoda k regulirojemoj rynočnoj ekonomike. - Jasin, Je
Kritika administratívno-direktívneho systému riadenia hospodárstva. Príčiny súčasnej hospodárskej krízy podľa zástancov troch možných smerov v rozvoji sovietskej ekonomiky. Predpoklady efektívnosti trhového mechanizmu. Zvláštnosti sovietskeho systému tvorby cien. Analýza inštitútov trhu. Vplyv sociálneho, politického a národnostného faktora na výber optimálnej stratégie prechodu k trhovému mechanizmu.