Barternyje operacii: finansovo-bjudžetnyj aspekt. - Chapov, A.
Barter ako forma ústretového obchodu (výmena tovarov za rovnakú sumu na bezvalutovom základe medzi firmami). Výhody barterového obchodu bez sprostredkovania centrálnymi firmami. Zjednodušený poriadok kontroly barterového obchodu v ZSSR. Spôsoby finančno-rozpočtového regulovania barteru. Vzťah medzi podnikmi a zahranično-obchodnými organizáciami pri barteri.