Are EC-Japan-US trade relations at the crossroads? - Sinha, R.
Kritická fáza v rokovaniach Uruguajského kola GATT. Výsledok závisí od stanovísk USA, ES a Japonska. Rozbor súčasných obchodných vzťahov medzi týmito krajinami, hlavné sporné otázky. Úvahy o ďalšom vývoji vo svetovom obchode, kde by aktívna účasť týchto zoskupení v svetových obchodných a finančných organizáciách mala prevládnuť nad snahami o regionálne presadenie.