Condiciones actuales y perspectivas de los mercados de Europa del Este.
Všeobecná charakteristika trhu krajín východnej Európy. Základné ekonomické ukazovatele jednotlivých krajín 1987-1989. Ekonomické reformy. Hlavný vplyv a úloha Gorbačova. Problémy vo fáze prechodu. Teritoriálna štruktúra zahraničného obchodu v r. 1988. Finančné a menové problémy. Inflácia. Podiel krajín východnej Európy na svetovom obchode. Reforma národných obchodných systémov. Perspektívy ekonomického rozvoja vzťahov s Latinskou Amerikou.