Úplné znění celního zákona č. 44/1974 Sb., se změnami a doplňky provedenými zákonem č. 117/1983 Sb., a zákonem č. 5/1991 Sb.
Orgány colnej správy a ich organizácia. Colné územie, colné pohraničné pásmo a slobodné colné pásmo. Colná kontrola. Doprava tovaru cez štátne hranice. Clo. Colné pokračovanie. Colné priestupky. Pokračovanie o určovaní pokút organizáciam. Pokračovanie o zadržaní a predaji tovarov. Spoločné zásady pre postup pred orgánmi colnej správy. Spoločné, prechodné a záverečné ustanovenia.