International financial markets: control or liberalization? - Maier, G.
Niektorí ekonómovia považujú výkyvy medzinárodných finančných trhov za hrozbu pre trh tovarov a pracovných síl. Tvrdia, že deregulácia a liberalizácia medzinárodných peňažných trhov 80. rokov zašla príliš ďaleko. Prístupy k opätovnej regulácii trhov peňazí, kapitálu a medzinárodných menových kurzov. Závery sú v prospech uchovania deregulácie.