Jak došlo k dlužnické krizi rozvojových zemí? - Polouček, S.
Vnútorné a vonkajšie faktory vplývajúce na stratégiu hospodárskeho vývoja, vedúcu k zadlženosti. Závislosť investičných zámerov na zahraničnom kapitáli. Zmeny v úverových podmienkach po roku 1975. Prehľad najzadlženejších krajín v r. 1987.