EKJu - sčetnaja jedinica ili ključevaja valjuta? - Šmelev, V.V
Charakter súčasných medzinárodných zúčtovacích jednotiek (MZJ). MZJ ako prepočtový koeficient rôznych národných mien a zúčtovacie peniaze. MZJ, svetové peniaze a kľúčové meny. Charakter a ekonomická podstata ECU (European Currency Unit), jej úloha v rámci európskej menovej sústavy na Spoločnom trhu od r. 1979. Funkcie ECU. Kurz a emisia ECU. Oblasti uplatnenia ECU.