Jevropejskij bank rekonstrukcii i razvitija. - Grjaznych, S.P
Európska banka pre obnovu a rozvoj založená 29.5.1990 v Paríži. Zakladatelia. Protirečenia, ktoré vznikli v priebehu posudzovania dohody o založení. Cieľ činnosti. Metódy uskutočňovania bankových operácií. Riadiace orgány. Základný kapitál. Úverové zdroje. Podmienky členstva ZSSR v banke.