Valjutnaja integracija. - Dolženkova, L.D
Koncepcia "európskeho domu" a integrácia zahraničnoekonomických, t.j. aj menových vzťahov. Rozvoj trhových vzťahov ako predpoklad dosiahnutia ekonomickej integrácie v rámci Európskych spoločenstiev. Etapy realizácie integračného programu. Vývoj menovej integrácie v západnej Európe. Mechanizmus menovej regulácie v rámci európskej menovej sústavy na základe európskej menovej jednotky ECU (European Currency Unit). Návrhy na vytvorenie ekonomickej a menovej únie v západnej Európe.