México frente a los cambios de Europa Oriental. - Fuentes Uquillas, E.
Mexický pohľad na všeobecnú situáciu v Európe pred prvou a druhou svetovou vojnou. Straty Európy a zisky USA. Eliminácia Japonska a Nemecka. Vznik dvoch veľmocí ZSSR a USA. Studená vojna. Základný obrat - Gorbačov a perestrojka. Vplyv otvorenia východnej Európy na dynamiku svetovej ekonomiky. Menšia pripravenosť Mexika a Latinskej Ameriky na zmeny vo východnej Európe oproti ostatným krajinám.