Převratné změny ve světovém hospodářství. - Fárek, Jiří
Rastúca autonómia vývoja techniky a narastanie problémov globálno-civilizačnej povahy vytvárajú zo svetového hospodárstva celistvý organizmus s vyššou úrovňou internacionalizácie a interdependencie národných ekonomík. Analýza zmien modelu medzinárodnej deľby práce a faktorov nútiacich rozvinuté trhové ekonomiky k adaptačným premenám a k hľadaniu ciest všetkých krajín k integrovaniu do svetového hospodárstva.