Svět na pokraji krize? - Urban, J.
Transformácia čs. ekonomiky prebieha v zložitých medzinárodných podmienkach. Svetová ekonomika stojí na prahu hospodárskeho zostupu. Klesá hospodárska dynamika, zvyšuje sa inflácia, pokračujú rozpočtové a platobné problémy USA, klesajú kurzy akcií na najvýznamnejších svetových burzách, pretrváva kríza v Perzskom zálive a pod. Otázka, ako nájde Európa stimuly k ďalšiemu hospodárskemu rastu a čo zo súčasného vývoja vyplýva pre ČSFR.