Tendencii razvitija mirovoj kapitalističeskoj ekonomiki v 1990 g.
Hodnotenie dynamiky hrubého národného produktu. Realizácia programu vytvárania jednotného európskeho vnútorného trhu. Dynamika rozvoja zahraničného obchodu rozvojových krajín. Konjunktúra trhu investičných celkov. Trh ropy a petrochemických produktov. Trh s obilninami. Tendencie trhu cukru a celulózy.