El CAME: economía y política. - Castro Martínez, P.F
Latinskoamerický pohľad na zrod a vývoj RVHP. Vykorisťovanie východnej Európy Sovietskym zväzom. Vojnová korisť ZSSR a Marshallov plán. Charakteristické znaky RVHP. Politicko-obchodné vzťahy medzi ZSSR a východnou Európou. Podpora sovietov na udržanie politickej a sociálnej koncepcie a myšlienka jednotného trhu východnej Európy. Situácia Kuby. Vyvrcholenie krízy RVHP a jej rozpad.